Pages Navigation Menu

Armfeldtløpet 2017

Armfeldtløpet 2017

Torsdag 15. juni 2017 arrangeres «Armfeldtløpet» i Haltdalen.

Start og påmelding vil være på løpsdagen ved Gammelgården.

Løypa er 4,3km lang og har en total stigning på 300 høydemeter.

Det vil være trimklasse og konkurranseklasse.

Trimklassa starter mellom 17.30-18.00 og konkurranseklassa starter 18.30.

Eget barneløp går i Gammelgårdens nærområde. Barneløpet starter kl.18.15 og går på flata ved Gammelgården, 200m rett fram. Det passer for barn mellom 0-10 år. De løper gratis og alle får premie.

Nytt av året er Eldretråkket. Dette er kun for de eldste, over 65 år. De går Stasjonsrundingen, en fin tur på en knapp kilometer. Start mellom kl. 17.30-18.

Det vil også være en bedriftskonkurranse der det er om å gjøre å stille flest folk. Den bedriften/ kommunale enheten som stiller flest folk, blir den sprekeste bedriften.

Mer info; okfjell.no eller Armfeldtløpet på Facebook.  OK Fjell står som arrangør. Det er uttrekkspremier i trimklassa og Eldretråkket, der det kun koster kr. 50,- i begge klassene. I konkurranseklassa er det pengepremier.

Jula 1718 startet general Carl Gustaf Armfeldt og mange tusen soldater på den lange marsjen hjem til Sverige, etter at Generalen hadde fått beskjed om at Karl 12. var falt ved Fredriksten festning. Da de forlot Haltdalen dro de oppover «Bjørjem», gjennom Aunegrenda og over til Tydal. For å hedre de tapre soldatene, og for å bidra til økt fysisk aktivitet og løperglede i alle aldersgrupper, arrangeres Armfeldtløpet i år for 3. gang. Neste år er det 300 år siden Armfeldt passerte Haltdalen.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *