Pages Navigation Menu

Hageparty i Gammelgården

Hageparty i Gammelgården

Foredrag om stavkirka, utstilling av Ingeborg Ranøyens utklippsbøker, saftige burgere på grillen og noe godt å drikke til. Dette er bare noe av det du kan få med deg når Bygdaliv åpnes i Gammelgården, fredag 15.juni.

Området åpner klokken 18.00, og allerede klokken 18.15 kan de som ønsker å høre foredraget Stavkirkas historie og tilblivelse, av Asbjørn Flatberg, bevege seg bort til stavkirken.

Omfangsrik samling

Mange husker kanskje Ingeborg Ranøyens utklippsbøker fra tidligere tider. Samlingen startet på 40-tallet og ble ofte vist frem ved hobbyutstillinger og andre tilstelninger. Gamle som unge lot seg fascinere over den rike samlingen, som møysommelig tok for seg alt fra lokalt stoff i aviser og publikasjoner, til store hendelser i landet. Sønnen Ivar tok over samlingen etter Ingeborg, og i dag er det Ivars døtre, Ingunn og Sigrun Ranøyen som eier bøkene. De låner nå ut de over 20 albumene til Gammelgården, som vil bli å finne på Bispeloftet (eget rom i 2. etg) og blir åpent for skuelystne under Gammelgårdens åpningstider utover sommeren. 

Saftige burgere og noe godt i glasset

Idrettslaget sørger for grilling av saftige burgere med deilig tilbehør, og salg av brus, øl og vin hele kvelden. Det vil også være salg av kaffe og brødmat, så her er det bare å kose seg.

Kvelden vil i tillegg by på Åpning av Bygdaliv, kåring av årets Haltdaling, åpent antikvariat og stemningsfullt buskspill i miljøet.

Det tradisjonelle hagepartyet i Gammelgården er en fin oppladning for den som skal videre på kirkekonsert, og likefult en trivelig kveld ute for den som ikke skal på konserten.

Ta gjerne frem sommerhatten og tilbring sommerkvelden i Gammelgården!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *