Pages Navigation Menu

«Konsert før jul» i Aunegrenda kapell – Ida Jenshus med gjester

«Konsert før jul» i Aunegrenda kapell – Ida Jenshus med gjester

 

For tredje året på rad er det duket for en stemningsfull intimkonsert i Aunegrenda kapell.

Den eneste konserten vi vet om som har skapt salgskø ved billettslipp i Haltdalen.

 

 

I år er det Ida Jenshus med gjester som entrer kapellet.

Billettsalget starter mandag 7. desember i Haltdalen sparebank.

Salg fra lukene starter kl 10.00 og telefonsalget starter kl 11.00.

Billettene koster kr: 350,-  (Maks 6 billetter pr. kunde)

Konserten starter kl 19.00. Dørene åpner 18.30

Ida spiller i stor grad egne låter og har rukket å komme ut med sitt 4 album – starting over again. Hun har endog rapportert fra LA, der hun forbereder neste album, at det nok også vil dukke opp noen coverlåter i kapellet. Vi velger å kalle det konsert før jul da det ikke blir en tradisjonell julekonsert, men er ganske så sikre på at Ida, gjestene og rammene skal klare å lokke fram publikums følelse av at vi er rett innpå jula – og at det er tid for å senke skuldrene.

image001

Foto Foto: Marthe Vannebo

IDA JENSHUS STARTING OVER AGAIN

27 år gamle Ida Jenshus fra Steinkjer har etablert seg som en av Norges mest spennende artister. Hun tangerte tidligere rekorder da hun fikk sin tredje av tre mulige Spellemannspriser i 2013 og ble dermed den eneste artisten som har mottatt Spellemann for samtlige albumutgivelser; Color of the Sun (2008), No Guarantees (2012) og Someone To Love (2012). Også i år var hun nominert for fjorårets EP Let It Go denne gangen i klassen Årets Popsolist. Ida Jenshus slipper sitt fjerde album fredag 13.mars med tittel Starting Over Again.

I over et år har Ida Jenshus jobbet med å fornye seg og å bryte ut av egen komfortsone, både musikalsk og personlig. Hun befinner seg i en overlegen tradisjon når hun utvider sitt musikalske univers, både i tid og rom. På hennes fjerde album, som har fått den den passende tittelenStarting Over Again, kapper hun fortøyningene for alvor til den rendyrkede country-folk-musikken som fra 2008 til 2013 gjorde at hun sanket tre av tre mulige Spellemannspriser i countrykategorien. De som hørte godt etter fikk likevel med seg at Ida allerede på albumet Someone To Love (2012) startet prosessen som i fjor sommer slo it i full blomst med den episke «Shallow River» – en nesten femten minutter lang neo-psykedelisk elvetur i tre satser.

Første smakebit på det kommende albumet ble sluppet i oktober i form av EP’en Let It Go som blant annet fikk terningkast seks av Dagbladet og som gjorde seg fortjent til plassering på Årets Beste-listene til Dagbladet, Aftenposten og Adresseavisen. Ida fikk både skryt for det karrieremessige motet spranget innebar for henne selv, og for kraften, viljen og talentet som åpenbarte seg i selve musikken.

Fredag 20. februar slapp Ida låten ”My Last Goodbye” som første offisielle singel fra det kommende albumet. Ida skrev den sammen med JD Suther og Alexander Pettersen denne vinteren i Nashville og Trondheim. Her er det hovedfokus på Idas vokal og elgitar.

– Låten snakker jo veldig for seg selv. Noen ganger må man slippe taket selv om det gjør vondt. Og starte på nytt. Den ble spilt inn på en ettermiddag i studio i januar og samme kveld var den klar. Låten jeg følte vi manglet. Jeg ville gjøre noe mer nakent, uten for mange elementer og store arrangementer. Jeg liker å leke med kontrastene fra kun meg med gitaren til det grandiose med hele bandet, sier Ida om singelen.

Som på forrige plate har Ida også denne gangen jobbet med produsent Kåre Vestrheim og er selv co-produsent på hele albumet. Sammen har de skapt djerv musikk med referanser til 1960- og 70-tallets nyskapere som Grateful Dead og Joni Mitchell, her realisert med teften til denne musikkens nåtidige apostler som Jonathan Wilson og Father John Misty.

– På den nye plata har vi hatt en mer løssluppen tilnærming til innspillingen enn på forgjengeren, men vi brukte mye tid i forkant på definere lydbildet vi var på jakt etter. Ikke minst ble Pål Hauskens varme trommesound en viktig del av uttrykket og en stor inspirasjon i innspillingsprosessen. Brorparten av låtene ble spilt inn live i studio og vi var hele tiden åpne for å for eksempel la instrumentalpartier og improvisasjoner dukke opp underveis. Så lenge vi holdt oss innenfor lengden på spolebåndet vi tok opp på var det meste lov, forteller Kåre.

(presseskriv)

Menighetsrådet i Haltdalen ønsker alle billetteiere velkommen til konsert før jul!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *